اختصاصی// حجت الاسلام قنبر صداقت
تاریخِ پرافتخار نظام مقدس جمهوری اسلامی گواه بر این هست که در حیات خود، با چالشها، مشکلات و مصیبتهای سنگینی مواجه شده؛
اما همیشه این تهدیدها به فرصتهای بی بدیلی منتج شده است.
همان طور که در بحبوحه جنگ تحمیلی بنیانگذار کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی (ره) فرمودند: «ما انقلاب خود را در جنگ تحمیلی به جهان صادر کردیم»، جنگ تحمیلی ایران با رژیم بعث در سالهای آغازین انقلاب اسلامی با وجود مشکلات طاقت فرسا، موجب شد جمهوری اسلامی هر روز در صدر اخبار جهان قرار بگیرد و بیشتر اخبارِ تحولات جهان را به خود اختصاص دهد و انقلاب و اندیشه خود را به جهانیان معرفی کند.
همچنین فتنه داعشی که در واقع نبرد نیابتی محور مقاومت با محور استعماری بلوک غرب بود، با وجود هزینههای سنگین، توفیقات کم نظیری را نصیب محور مقاومت کرد.
از دست آوردهای مجاهدت محور مقاومت، نفوذ معنوی آن در قلب جهانیان و اتحاد و انسجام کشورها و ملتهای محور مقاومت بود. در مقابل رسوایی حیثیتی_اخلاقی، شکسته شدن آتوریته و اقتدار بلوک غرب را به همراه داشت.
در دوران معاصر انقلاب، بیشک یکی از سختترین مصیبت هایی که بر مردم و نظام انقلاب اسلامی و محور مقاومت تحمیل شد، شهادت سردار محبوب حاج قاسم سلیمانی عزیز بود. اما شهادت ایشان نه تنها عامل ضعف و رکود جبهه مقاومت نشد، بلکه جبهه مقاومت با شور و انگیزه ی فراوان به مسیر پیشرفت و تعالی خود ادامه داد و ظهور این تعالی را امسال در عملیات #وعده_صادق شاهد بودیم؛ که چگونه آرزوی بسیاری از شهداء به عینیت پیوست و ما مستقیما اسرائیل را در هم کوبیدیم.
در عملیات وعده ی صادق اسرائیل، به همراه تمامی هم پیمانان و حامیانش به فجیع ترین شکل ممکن مفتضح، ذلیل و بیآبرو شد؛ طوری که حتی جرات واکنش را هم نداشتند.
امروز هم با مجاهدت و شهادت آیت الله رئیسی و یاران وفادارش نیز قطعا توفیقات نظام روز افزون خواهد شد.(اکسیر آب حیات در فرهنگ اسلامی افسانه نیست در اسلام شهادت جاودانگی است)
اراده و سنت الهی بر این امر تعلق گرفته که مردان خالص الهی باید جاودانه شوند(بَل أَحياءٌ عِندَ رَبِّهِم يُرزَقونَ). شهیدِ خدمت، آیت الله رئیسی شهید شدند که بروند، بلکه شهید شد که بماند و سمبل تاریخ انسانیت شوند.
قلم راقم بسیار عاجز است که بتواند برکات شهادت همچین بزرگ مردانی را مرقوم نماید اما از باب اصطیاد صیاد از اقیانوس؛ توجه به این نکته شاید مفید باشد:
در علوم سیاسی، ارکان و مولفههای قدرت و اقتدار یک حکومت را، به قدرت سخت و قدرت نرم تقسیم می کنند.
قدرت سخت ناظر بر فناوریها و تکنولوژیهای دراختیار حکومت است و قدرت نرم ناظر بر باورها و ایدئولوژیهای یک حکومت. میزان قدرت در تکنولوژی معطوف به انحصار و محدودیت آن فناوری هاست اما میزان قدرت در ایدئولوژی معطوف به توسعه و نفوذ آن باور هاست.
از دیرباز اندیشمندان و فیلسوفان سیاسی در پی یافتن الگوی مناسب در راستای تقلیل فاصله بین مردم و حکومت بودند که چگونه می توان نقش مردم در حکومت را پر رنگتر کرد و مشارکت مردم را در حکمرانی افزایش داد.
پیشنهادات مختلفی ناظر بر أشکال حکومت در طول تاریخ مطرح شد و پی در پی منسوخ شد.
از همه پر مدعی تر و پرطمطراق تر، نظریه لیبرال دموکراسی غرب بود که این نظریه نیز امروزه با توجه به ناکارآمدی ها و نارضایتیهای عمومی به خط پایان خود رسیده است.
تشییع جنازه باشکوه و محبوبیت رئیس جمهور شهید آیت الله رئیسی(ره) به وضوح نشان داد که حکمرانی و نظریه مردم سالاری دینیِ انقلاب اسلامی ایران در عالَم عینیت و عمل، این نقیصه و چالش را بر طرف کرده است.
نظام جمهوری اسلامی می تواند الگوی مطلوب و مناسب حکمرانی برای کل کشورهای دنیا باشد و این می تواند بزرگ ترین مولفه قدرت و نفوذ نرم جمهوری اسلامی در دنیا جدید گردد.
بزرگ ترین تشییع جنازه ی یک رئیس جمهور در طول تاریخ نشان داد امروز دیگر عصر با بازگشت مردان الهی به عرصه سیاست و حکمرانی است.
مردان بزرگ الهی را در انزوا و گوشه نشینی نمی توان شناخت، بلکه گوهر وجود آنها در مسند قدرت؛ نمایان می شود.
مردانی که شخصیت، قول و فعلشان قبل از به قدرت رسیدن و بعد از به قدرت رسیدن هیچ تفاوتی نمی کند.
شهید آیت الله رئیسی نماد و نمونه ای از حکمرانی صالحان در حکومت و تمدن حضرت بقیه الله الاعظم(عج) خواهد بود.
حضور چنین مردانی در امر حکومت تمنا و عطش مردم را برای رسیدن به حکومت جهانی حضرت بقیه الله(عج)؛ روز به روز تشدید می کنند.