مسأله زن، یکی از مسائل اساسی هر تمدنی است. جمهوری اسلامی نیز از این مسئله مستثنی نیست؛ چراکه بانوان نیمی از جمعیت آن را به خود اختصاص دادهاند، آن هم نیمهای که به اذعان رهبری، حساس ترین، ظریفترین، ماندگارترین و موثرترین نقشها را در حرکت تاریخ انسان دارد.
اگر به گذشتهی کشورمان نیز نگاه بیفکنیم، به گفته رهبری، اولْ کسی که نقشِ زنان را در پیشبردِ انقلاب دریافت، امام بزرگوار بودند.
ایشان میفرمایند:
“من اقرار کنم؛ اول کسی که این نقش را فهمید، امام بزرگوار ما بود …والّا بودند بزرگانی از علما که ما با اینها بگومَگو داشتیم، که اصلاً زنها در تظاهرات شرکت بکنند یا نکنند! آنها میگفتند زنها در تظاهرات شرکت نکنند. آن حصار محکمی که انسان به او تکیه میداد، خاطرجمع میشد، تا بتواند در مقابل اینجور نظراتی که از مراکز مهمی هم ارائه میشد، بایستد، حصار رأی امام و فکر امام و عزم امام بود”
همین حصارِ محکم است که به زنان جرأت طوفان میدهد تا پابهپای مردان در تظاهرات شرکت کنند؛ تا آنجا که حتی در شهری مثل مشهد این حرکت ابتدا به دست زنان آغاز شود و سپس با حضور مردان ادامه پیدا کند.
نقش حضور زنان
ردپای حضور زنان در انقلاب اسلامی آنقدر پررنگ است که پیرِ مرشد ما میفرمایند:
” اگر زنان در این نهضت همکاری نمیکردند،انقلاب پیروز نمیشد.”
نظیر این مضامین در بیانات رهبری عزیز نیز به وُفور دیده میشود.
حال اگر نگاهمان را از مرزهای کشور، بالاتر ببریم میتوانیم نقشِ فعالِ زنان را در پیروزی جوامع دیگر نیز دریابیم.
“امروز در دنیای اسلام هم همین است؛ در تونس، در مصر، در لیبی، در بحرین، در یمن، در چه هر نقطهی دیگر. اگر زنها در صفوف مقدم، حضور خودشان را تقویت کنند و ادامه بدهند، پیروزیها یکی پس از دیگری نصیب آنها خواهد شد. در این هیچ تردیدی نیست.”
مؤید صریح این بیان، میتواند حضور پر قوت زنان غزه و لبنان در این جنگ نابرابر باشد.
علاوه بر آنها، زنان ایرانی هم که همیشه در عرصه، حضور فعال داشتهاند، اینبار نیز با اهدای طلاهای خود، نقش آفرینی کردند.
حال که حضور زنان در برهههای حساس، ثابت شد، باید خاطر نشان کرد که این حضور در جنگ سختافزاری اگرچه لازم است، اما شرط کافی نیست و لازم میآید امروز که در جنگ نرمافزاری دشمن علیه زنان کشورمان قرار داریم، هویت واقعی زنان را باز تولید کنیم، تا در این عرصه نیز پیروز میدان شویم.
چرا که با استناد به بیانات مقام معظم رهبری، هویت و شخصیت یک ملت در درجه اول به وسیله مادرها به فرزندان منتقل میشود.
و مادر با هویت، خانوادهای با هویت میسازد و خانواده با هویت، زیربنای یک ملت با هویت است.
و ملتی با هویتِ حقیقی و مستقل در گردبادها تسلیم حوادث نخواهند شد.
اختصاصی // خانم فـ.مُحَـمـَّدِے