با توجه به نوشتار اول، اکنون اگر لنز دوربینهایمان را بر روی فلسطین و غزه تنظیم کنیم، خواهیم دید که این کشور نیز برای پیروزی نیازمند این دو مولفه است. این را امام بزرگوار ما خوب میدانستند تا آنجا که در سال ۱۳۴۱ شمسی[۱۶ سال قبل از پیروزی انقلاب که نه تنها خبری از نهضت اسلامی نبوده بلکه در بین خواصِ روزگارمان نیز، حرفی از فلسطین به میان نیست] راهبرد اصلی در پیروزی فلسطین را بیان میکنند.
در چنین زمانی امام بزرگوار مردم فلسطین را به ایستادگی و مقابله با رژیم صهیونستی دعوت میکنند و می فرمایند همه باید در مقابل این سلطه، احساس خطر کنند.
اما فلسطین، گرچه مبارزاتی را انجام داده ولی راه ایستادگی را نیاموخته و همین باعث شکستِ مبارزاتش میشود تا آنجا که راه را اشتباه میرود و بر سر میز مذاکره با دشمنانش مینشیند و دل در گرو امتیازی میدهد که قرار است از آنان بگیرد اما در نهایت خسته و ناامید، از مسیر رفته، باز میگردد، چراکه راه آزادگی و پیروزی از میدان مجاهدت میگذرد نه از پشت میزهای مذاکره با دشمن!! گویا لازم است خونهایی ریخته شود تا مشعل روشنی باشد برای پیمودن مسیر آزادگی.
آنها با مرور پیروزی انقلاب اسلامی، فصل جدیدی را در برابر دیدگان خود میگشایند.
آنها در مییابند آنچه باعث پیروزی انقلاب در برابر قدرتهای ستمگر شده، همان اسلام و دستورات اسلام است و اگر آنها طالب پیروزی هستند باید همین مسیر را اتخاذ کنند.
رهبر انقلاب در این باره میفرمایند:
“یک ملت وقتی کارش به جایی برسد که ببیند هیچ چارهای ندارد جز اینکه مُردن شجاعانه را به جان بخرد، دیگر هیچ چیز در مقابل او تاب ایستادگی ندارد… امروز راه نجات همه ملتهای دنیا نزدیکی به اسلام و به قرآن است. راه نجات فلسطین نیز همین است. امروز ملت فلسطین با نام اسلام علیه دشمن مبارزه میکند و این مبارزه در ارکان دشمن تزلزل ایجاد کرده است.”
آنچه دین اسلام از ملتها، سپری محکم میسازد، آموزههای ایستادگی و شهادت آن است. همان درسهایی که امام حسین به احسن وجه آن را به تاریخ داد. فلسطین بار دیگر به میدان میآید اما این بار با دستانی پر! اینبار فلسطین، با روی آوردن به آموزههای اسلام، روحیهی عاشورایی را در مجاهدان خود تقویت میکند تا آنجا که امروز تمام دنیا متحیر از صحنههای شجاعت این بزرگمردان هستند.
حال آنچه سوختِ این حرکت را فراهم میکند، تبیینِ اربعینی است. تبیینی که همتِ تمامی امت اسلامی را میطلبد تا نگذارد این راه خاموش شود. شعله این قیامها باید با تبیینِ درست و بهنگام روشن بماند چراکه باید دو مولفهی پیروزی در کنار هم قرار بگیرد تا به حول الهی، آتش بر پیکرهی اسرائيل کشد و آن را برای همیشه از صحنه روزگار محو کند.
آنچه در اینجا حائز اهمیت است،توجه به این اصل است که اگر تبیین، به موقع و در جای خود انجام نشود، زمینه تحریف را فراهم میکند و نتیجه تحریم ترس از ادامه مسیر خواهد بود…
لذاست که رهبر انقلاب بارها و بارها بر لزوم جهاد تبیین تاکید نمودهاند.
✍️ خانم محمدی