✍️ یادداشت اختصاصی // موسسه راهبردی مطالعاتی حوزه و انقلاب
رئیس دولت چهاردهم که از ابتدای فضای تبلیغاتی انتخابات با شعار محققسازیِ سیاستهای رهبری به این کارزار پا نهاد؛ حال که با همین شعارها و انتساب خوب به تفکر دینی لااقل رأی بخشی از مردم را گرفته و بر کرسی نشسته است؛ بعد از گذشت دو ماه از انتخابات، با انتصابات و موضعگیریهای صریح خود، در برابر مبانی آشکار انقلاب کم به خطا نرفته است.
آقای پزشکیان در اولین گفت و گوی رسانهایِ خود، در موضعای سرشار از ضعف، با تفسیر حداقلی از انقلاب اسلامی به انقلاب معیشتی، اعلام کرد ما قصد صدور انقلاب اسلامی به کشورهای دیگر را نداریم، موضعی که مانند مواضع دیگر ایشان، آکنده از میل، طبع و سلیقهای شاعرانه و احساسی بود!
مواضعی که فریادگر خالی بودن دست ایشان از معارف روشن انقلاب و بیانگر تردیدِ فکری جناب رئیس جمهور است؛ تردیدی که ادبیات دینی از آن به «تذبذب» تعبیر شده است.
بنیانگذار انقلاب اسلامی، امام خمینی رحمتالله، که خود، ایده و ایدئولوژی انقلاب اسلامی را تأسیس کردند و مردم هم به اندیشهی او لبیک گفتهاند، همواره نگاهی صدوری به انقلاب اسلامی داشته اند، چراکه صدور انقلاب یک اثر طبیعی و خود به خودی انقلاب است؛ حال اگر انقلاب، اثری در محیط پیرامون نگذارد و یا جاذبهای در مستضعفین عالم ایجاد نکند، معلوم میشود این حرکت فاقد مبنای اصیل خود است؛ به ویژه آنکه، انقلاب اسلامی اساساً مقدمهایست بر تمدن اسلامی و طلیعهای بر ظهور امام عصر عجلالله و این بدون صدور انقلاب بی معناست.
امام خمینی رحمهالله، صدور انقلاب را چنان بیان میکنند که:« ما اینکه میگوئیم باید انقلاب ما به همه جا صادر بشود، این معنی غلط را از او برداشت نکنند که ما میخواهیم کشور گشائی کنیم. ما همه کشورهای مسلمین را از خودمان می دانیم. همه کشورها باید در محل خودشان باشند. ما میخواهیم این چیزی که در ایران واقع شد و این بیداری که در ایران واقع شد و خودشان را از ابر قدرت ها فاصله گرفتند…. این در همه ملت ها و در همه دولت ها بشود. آرزوی ما این است. معنی صدور انقلاب ما این است که همه ملت ها بیدار بشوند و همه دولت ها بیدار بشوند». ۱۳۵۹/۰۷/۲۸
بدین معنا و با نگاه امام خمینی رحمهالله، صدور انقلاب اسلامی، اصل و مبنای فکری- معرفتی انقلاب اسلامیست.
اما افسوس، جناب پزشکیان که بر بالاترین جایگاه اجرایی کشور تکیه زده است، به راحتی چون عنصری محاصره شده، صدور انقلاب اسلامی را منکر میشود!
معالاسف این وادادگی ارزشی و اصولی در زمانهای است که صدور انقلاب اسلامی را در مرکز دانشگاههای آمریکا و در دفاع از مردم مظلوم غزه و همچنین گسترش فرهنگ مقاومت را در سرتاسر منطقه شاهدیم.
بر خلاف جناب دکتر، امام خامنهای که در این مدت رئیس جمهور و اطرافیان، به وفور از ایشان هزینه کردهاند، در باب صدور انقلاب میفرمایند:
«بارها گفتیم، مفاهیم انقلاب و مفاهیم اسلام، مثل عطر گلهاى بهارى است؛ هیچ کسى نمیتواند جلوى آن را بگیرد؛ پخش میشود، همهجا میرود؛ نسیم روحافزا و روانبخشى است که همهجا را به خودى خود میگیرد؛ حالا جنجال کنند، دادوبیداد کنند؛ رفته، صادر شده و الان شما در کشورهاى گوناگونى ملاحظه کنید؛ این تفکّر در لبنان دارد فعّالیت میکند، در عراق دارد فعّالیت میکند؛ جوانهاى عراقى حرکت کردند همراه ارتششان شدند توانستند این پیروزىها را به دست بیاورند؛ در سوریه همینجور، در غزّه همینجور، در فلسطین همینجور، در یمن همینجور، انشاءالله در قدس شریف و براى نجاتِ الاقصى هم همینجور.۱۳۹۳/۰۹/۰۶»