
به عرض رساندم که علیاحضرت شهبانو امر میفرمایند صد هزار دلار دیگر هم از طرف بانک عمران به پادشاه سابق آلبانی قرض داده شود؛ با آنکه تاکنون چهارصد هزار دلار قرض گرفته است. فرمودند: چه باید کرد، بدهید.
یادداشت های علم جلد پنج صفحه ۵۰۵ (شنبه 16/12/1354).
یکی دیگر از دلایل وضعیت بد اقتصادی و رفاهی در زمان پهلوی، خرج کردن بیرویه و بیبرنامه پولها و منابع کشور برای دیگر کشورها و قرض دادن به آنها بوده است. بدون اینکه در نظر بگیرند آیا این پول پس داده خواهد شد؟ آیا برنامه ای برای دریافت آن پولها یا منابع داده شده وجود دارد یا خیر؟ جواب همانطور که حدس میزنید خیر است.
بسیاری از کشورها از منابع ایران بهرهبرداری کردند و پولهای قرض گرفتهشده را هرگز بازپرداخت نکردند.چنانچه تا به امروز، هنوز برخی از این کشورها به ایران بدهکار هستند.
✍️ حجت الاسلام علی لرستانی
اطلاعات و موارد بیشتر:
پس از افزایش درآمد نفت در سال ۱۳۵۲، با ولع عجیبی به هزینه کردن آن پرداخت. به تقلید از کشور های پیشرفته وام های هنگفتی به شماری از کشورها داد بیآنکه در همه مورد ها بررسی کافی درباره توجیه این پرداختها و نحوه بازگشت آن شده باشد. کتاب یادداشت های علم جلد یک صفحه۱۰۷
شاه فرمودند هزار دلار به ماهیانه ده هزار دلاری پادشاه افغانستان برای مخارج تحصیل بچه های او اضافه کن بعد هم یک منزل برای پادشاه افغانستان در رُم بخرید؛ همچنین ماهانه ده هزار دلار به پادشاه یونان بده. کتاب یادداشت های علم جلد سه صفحه۳۱۸ (شنبه۱۳۵۲/۱۲/۱۸)
شاه امر داده بودند اتومبیلی به او داده شود، امروز صبح عرض کردم این شخص او نیست؛ باز هم اتومبیل را بدهیم؟ فرمودند: تو اشتباه میکنی، اتومبیل را بدهید. کتاب یادداشت های علم جلد هفت صفحه۵۳۸ (سهشنبه۱۳۴۷/۹/۱۲)
این مدل خاطرات بسیار در کتاب وجود دارد که ما به ذکر برخی از آنها بسنده میکنیم
انشاالله در زمان مناسب به صورت تفصیلی در این باره به صورت مستند بحث خواهیم کرد