بسم الله الرّحمن الرّحیم
خلاصه بیانات در مراسم پنجمین سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی
12 دی 1403
خیلی خوش آمدید! ما در آستانهی ماه رجب قرار داریم؛ ماه دعا، ماه عبادت، ماه توسّل الیالله. از فرصت این ماه استفاده کنیم، از خدا همّت بخواهیم، از خدا توان بخواهیم، از خدا توفیق بندگی بخواهیم.
سالگرد شهادت شهید سلیمانی
جلسهی امروز ما به مناسبت سالگرد شهادت شهید عزیز ما شهید سلیمانی و سالگرد شهادت جمع زائران مرقد شهید سلیمانی در سال گذشته است. خدای متعال نشان داد که عزّت دست او است. اینکه مردم از راههای دور، گاهی از کشورهای دیگر، سر سالگرد شهادت سلیمانی راه بیفتند برای اینکه به مقبرهی او، به مرقد او برسند، مرقد او را زیارت کنند، برایش فاتحه بخوانند، این عزّت نیست؟ عزّت این است. وقتی بااخلاص کار کردیم، خدا هم اینجور جواب میدهد.
جستجوی عزّت و ارزشهای غلط
بعضیها برای عزّت دنبال ابزار و وسیلههای غلط حرکت میکنند. میروند سراغ کفّار، عزّت دست خدا است، مال خدا است، در اختیار خدا است. اینها را باید فهمید، چند نکته عرض میکنم؛ یک نکته دربارهی شهید سلیمانی است.
نقش شهید سلیمانی در جهاد
امروز چند مطلب کوتاه را عرض میکنم راجع به شهید سلیمانی. مطلب اوّل اینکه از اوایل دههی ۸۰ که شرارتهای نظامی آمریکا در منطقهی ما شروع شد، شهید سلیمانی از همان اوّل وارد میدان شد. نقش این مرد شریف و صادق در این جهاد یک نقش بیبدیلی است. در این زمینه اطّلاعاتی که پیش ما و پیش دیگران هست، خیلی است امّا باید اینها در معارفِ سیاسی کشور ما بماند؛ اینها باید سند بشود تا نسلهای بعد بفهمند.
مقاومت شهید سلیمانی در برابر دشمنان
آمریکاییها به عراق نیامده بودند که صدّام را بردارند و خودشان هم بروند؛ آمده بودند صدّام را بردارند، خودشان به جای او بنشینند. آن کسی که موجب شد در یک فرایند سخت و پیچیده و طولانی، عراق به دست خود عراقیها بیفتد، شهید سلیمانی بود. بعد از مدّتی، نوبت داعش رسید؛ آن کسی که وارد میدان شد و در مقابل داعش ایستاد، باز شهید سلیمانی بود، یعنی یک آدمی که در یک حادثهی مهمّ منطقهای که حیات و ممات منطقه بستهی به او بود، اینجور با ابتکار عمل، با شهامت، با قدرت وارد میدان بشود و جان خودش را کف دستش بگیرد.
راهبرد شهید سلیمانی در جبهه مقاومت
مطلب دوّم اینکه راهبرد همیشگی شهید سلیمانی در این فعّالیّتهای جهادیاش عبارت بود از اینکه جبههی مقاومت را احیا کند؛ یعنی از ظرفیّتها و جوانهای آمادهبهکار خود آن کشورها استفاده کند.
احترام به حریمهای مقدّس
اینها درس است؛ بلد بودن این کار و همّت گماشتن بر این کار؛ این کار شهید سلیمانی بود. مطلب دیگری که در مورد شهید باید عرض بکنم این است که دفاع از حریمهای مقدّس برای او یک اصل بود؛ ایران را هم حرم اطلاق میکرد، این منطق دفاع از حریمهای مقدّس، از حرمهای مقدّس، یک منطق بسیار مهم است.
نگاه جهانی شهید سلیمانی
یک خصوصیّت دیگر [اینکه] مسائل کشور را با دیدگاه جهانی و بینالمللی نگاه میکرد و میسنجید؛ تأثیر حوادث جهانی را میدید، میشناخت، محاسبه میکرد و به سراغ آنها میرفت. خطر را از بیرون از مرزها تشخیص میداد و به فکر علاج بود.
مکتب سلیمانی
این خصوصیّات را شهید سلیمانی به عنوان یک مکتب، دارا بود و دنبال میکرد و احساس وظیفه میکرد که حالا به آن میگوییم «مکتب سلیمانی» [که همان] مکتب اسلام است، مکتب قرآن است و او به این مکتب پایبند بود و به آن عمل میکرد. ما هم اگر همان ایمان را، همان عمل را، همان عمل صالح را داشته باشیم، میشویم سلیمانی.
دفاع از حرم و اهمیت آن
نکتهی بعدی دربارهی مسئلهی «دفاع از حرم» است. یک عدّهای از روی عدم تحلیل درست، عدم فهم درست، عدم شناخت لازم از مسائل، تصوّر میکنند و به زبان میآورند و شاید ترویج میکنند که با حوادث اخیر منطقه، خونهایی که در راه دفاع از حرم ریخته شد، هدر رفت! اگر این جانها نمیرفتند، این مبارزه انجام نمیگرفت، امروز از این اعتاب مقدّسه خبری نبود؛ این را مطمئن باشید.
ارزش خونهای ریختهشده در راه خدا
این را هم ما بدانیم که اساساً در فرهنگ قرآنی، هر خونی که در راه خدا ریخته بشود، بجا ریخته شده، هدر نمیرود؛ خونی که در راه حق ریخته میشود هدر نمیرود. قرآن هم ناطق به این معنا است؛ قرآن میفرماید: وَ مَن یُقاتِل فی سَبیلِ اللَهِ فَیُقتَل اَو یَغلِب فَسَوفَ نُؤتیهِ اَجرًا عَظیمًا. و البتّه پیروزی هم قطعی است. حالا به این جولهی باطل نگاه نکنید؛ بدانید اینهایی که امروز جَوَلان میدهند، یک روز زیر پای مؤمنین لگدمال خواهند شد.
حوادث انقلاب و اهمیت آن
نکتهی بعدی یک نکتهی مربوط به انقلاب است. حوادث این چند سالی که شهید سلیمانی و یارانش و دوستانش در آن فعّال بودند و نمایان بودند، از جمله حوادث دفاع از حرم، نشان داد که انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی سرزنده است، باطراوت است، درخت ثمربخش است؛ مدافعان حرم نشان دادند که پرچم مقاومت همچنان در اهتزاز است و دشمن در طول این سالها، با اینهمه سرمایهگذاریای که کرده و هزینهای که متحمّل شده، نتوانسته پرچم مقاومت را پایین بکشد.
عوامل اقتدار و ثبات در کشورها
یک نکتهی مهمّی که من اینجا یادداشت کردم، این است که این ایستادگیها، این اقتدار ملّی در هر کشوری یک عواملی دارد؛ این عوامل را باید حفظ کرد. از اشتباهات بزرگ در بعضی از کشورها این است که عوامل ثبات و اقتدار را از عرصه و صحنه خارج میکنند.
نتایج حذف عوامل ثبات و اقتدار
عوامل ثبات را، عوامل اقتدار را بیرون میکنند، میشود سوریه، میشود هرجومرج، میشود تصرّف خاک سوریه به وسیلهی بیگانگان؛ البتّه اینها نمیتوانند بمانند. سوریه متعلّق به مردم سوریه است. کسانی که به خاک مردم سوریه تعرّض کردند، یک روزی در مقابل قدرت جوانهای غیور سوری مجبور خواهند شد بروند عقب؛ بدون تردید، این اتّفاق خواهد افتاد.
لبنان و مقاومت
حتماً و بدون تردید، این پایگاهها در زیر لگد جوانان سوری پایمال خواهد شد. لبنان نماد مقاومت است. لبنان ضربه خورده، لکن خم نشده، دشمن ضربه میزند، امّا «فَاِنَّهُم یَألَمونَ کَما تَألَمون»؛(۱۱) خودش هم ضربه میخورد. آن که در نهایت پیروز است، قدرت ایمان است و صاحبان ایمانند.
والسّلام علیکم و رحمة الله و برکاته