اسلام و انقلاب، استقامت را به معنای ثبات در راه حق میدانند؛ به گونهای که فرد، حتی در شرایط سخت و پرچالش، تحت تأثیر عوامل گوناگون قرار نمیگیرد.
این مفهوم در بیانات رهبران انقلاب اسلامی و منابع دینی مورد تأکید است و راهبردی برای رسیدن اهداف دینی است.
یکی از اقسام آن که اختصاص به روحانیون دارد، استقامت در مسیر تبلیغ دین است که به معنای پایداری، ثبات قدم و تداوم در انتقال پیامهای الهی و ارزشهای دینی حتی در شرایط سخت است.
پاداش استقامت
“آیات قرآن کریم، نتایج و پاداش استقامت در مسیر ایمان را بیان میکنند. برای نمونه، خداوند متعال در قرآن وعده میدهد که اگر مؤمنان استقامت کنند، دچار حزن و اندوه نخواهند شد.
إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ- الأحقاف۱۳
حوزههای علمیه، عالمانی را تربیت میکنند که همچون جبل راسخ با استقامت، پیام الهی و معارف دینی را در جان بشریت نفوذ میدهند و الگوهای درخشانی را در این مسیر پرورش میدهند.
آیت الله شهیدمحمدرضاسعیدی یکی از این الگوهای استقامت در تبلیغ دین است.
ایشان در دوران نهضت انقلاب اسلامی به تبیین پرداختند و جهاد کردند و هیچگاه در این مسیر خسته نشدند و با استقامت فراوان رسالت خود را انجام دادند.
بعد از این خواهم نوشت
برای نمونه شهید سعیدی که ساواک را از وعظ و خطابههای خود درمانده کرده بود، ساواک او را از رفتن به منبر منع کرد. روز بعد او به مسجد رفت و رو به مردم گفت: مردم، مرا از رفتن به منبر منع کرده اند، لذا در پایین منبر مینشینم و با شما سخن میگویم. ساواک او را خواست و به او گفت که با مردم روبه رو نشو!
روز بعد او به مسجد رفت و خطاب به مردم گفت: مردم، به من می گفتند که روبه رو با شما سخن نگویم. بنابراین من پشتم را به شما خواهم کرد، ولی با شما سخن خواهم گفت. روز بعد ساواک او را از سخن گفتن منع کرد و گفت تو حق نداری سخن بگویی. او به مسجد رفت و به مردم گفت، مردم، مرا از سخن گفتن منع کردند. بنابراین، من سخن نخواهم گفت. بعد از این خواهم نوشت و چنین کرد.
اختصاصی // حجت الاسلام کاشف